Kantor Pos

Alice

19 November 2016

Show

ALICE

Date

19 november 2016

Theatre

Ciputra Hall Performing Arts Centre, Surabaya

Alice

SURABAYA – Volgende maand presenteert Belle Ballet School de balletdansvoorstelling Alice in Wonderland. De show is een combinatie van hedendaagse en traditionele balletdansen van Gerard Mosterd, een Nederlandse choreograaf.

Mosterd is een artiest met een hedendaagse dansachtergrond die bol staat van de Indonesische culturele elementen. Deze Nederlands-Indonesische man werkte samen met verschillende kunstfiguren aan verschillende kunstvoorstellingen. Onder hen Goenawan Mohamad, Didik Nini Thowok, Gumarang Sakti en Jamaluddin Latif.

Er zijn 40 jeugdballerina’s en 160 kinderballerina’s die op 19 november zullen optreden in Ciputra Hall. De eerste sessie was de uitvoering van het ballet Sneeuwwitje door kleine ballerina’s. Hoogtepunt is de uitvoering van Alice in Wonderland in de tweede sessie.

Over de topshow zei Mosterd dat het verhaal van Alice in Wonderland populair was. “Maar het is moeilijk om dialoog in gebaren te vertalen”, legde Mosterd gisteren (14/10) uit tijdens de training. De afgestudeerde van het Koninklijk Conservatorium Den Haag moest daarom sommige delen van het verhaal wegknippen die te moeilijk te interpreteren waren.
Alice in Wonderland wordt begeleid door muziek van Michael Nyman, een Britse componist. Helaas kon de choreograaf niet rechtstreeks getuige zijn van de uitvoeringen van zijn leerlingen. Dit omdat Mosterd maandag (17/10) terug moest naar Nederland.

Devine Kriswanto, die de griffioen speelt, een mythologisch wezen met het lichaam van een leeuw, maar met vleugels en de kop van een adelaar, zei dat hij meer energie moet verbruiken om hedendaagse bewegingen te oefenen. “De beweging is anders dan gewoon ballet. Het is energieker en moeilijker”, zei het 15-jarige meisje. Devine is een belangrijke student die ballet heeft gestudeerd sinds hij vier jaar oud was. (esa/c15/jan)

 

Choreography:Gerard Mosterd
Premiere:November 19, 2016
Performed in:Ciputra Hall Performing Arts Centre, Surabaya

Trailer