Kantor Pos

The Nutcracker

23 December 2018

Show

THE NUTCRACKER

Date

23 December 2018

Theatre

Parkstad Limburg Theater

Een magische kerst met de Notenkraker

Het magische sprookje van Clara, die op kerstavond in een soort Alice in Wonderland-avontuur belandt, wordt dit jaar opgevoerd door het Odessa National Opera and Ballet Theatre. Dit gezelschap brengt het wereldberoemde ballet in de traditionele versie in twee bedrijven, zoals het in 1892 werd geschreven. Uiteraard op de muziek van Tsjaikovski live gespeeld door het orkest. Klassiek ballet zoals zelden gezien.

The Nutcracker

Het Nationale Opera- en Ballettheater van Odessa brengt het ballet in de originele versie, in twee bedrijven uit 1892 op muziek van Pjotr ​​Iljitsj Tsjaikovski. Het libretto is gebaseerd op een sprookje van Hoffmann. De originele choreografie is van Marius Petipa en Lev Ivanov.

Over Odessa’s Nationale Opera en Ballet Theater
Het Nationale Opera en Ballet Theater van Odessa werd in 1810 opgericht onder de naam Odessa Stadstheater. Het is het oudste theater in de Oekraïne. In de 20e eeuw werd de naam aangepast met Opera en Ballet. Grote musici en dansers traden hier op als Pjotr ​​Iljitsj Tsjaikovski, Nikolai Rimsky Korsakoff, Chaliapin, Caruso, Pablo Sarasat, Sergei Rachmaninov, Eugene Ysae, Isadora Duncan en Anna Pavlova.

Een rijke traditie
Het gezelschap en het orkest zijn al meer dan twee eeuwen gespecialiseerd in het realiseren van spectaculaire klassieke ballet- en operavoorstellingen van internationale klasse. Techniek, emotie, kostuums, muzikale uitvoering en decors zijn van een zeldzaam hoog niveau en staan ​​garant voor mooie, inspirerende optredens voor een publiek van alle leeftijden. Het bedrijf bestaat momenteel uit 110 medewerkers.

Trailer