Kantor Pos

GAME

28 Juni 1999

Voorstelling

GAME

Data

28 juni 1999

Theater

Dansacademy Tilburg

GAME

Game is oorspronkelijk gemaakt in 2000 voor Fontys Dansacademie in Nederland. Dit surrealistische korte stuk, op muziek van twee Aziatische en een westerse componist, maakt gebruik van langzame bewegingen en dynamische patronen. Het is typerend voor deze Nederlandse theatermaker om introverte en extraverte sequenties te combineren als metafoor voor zijn Euraziatische achtergrond. De titel verwijst wellicht naar de dierlijke houdingen en gebaren binnen de choreografie. Van een afstand kan het lijken alsof de performers zich qua beweging meer gedragen als “Game” (wilde dieren) dan als mensen. Daarnaast zou de titel ook geassocieerd kunnen worden met het speelse karakter van de compositie waarin de dansers binnen ruimte en gescheiden sferen met elkaar spelen.

 

Choreography:Gerard Mosterd
Music:Ryuchi Sakamoto, Yoshiaki Ochi, The Hilliard Ensemble/ Christobal de Morales
Costumes:Ria de Groote
Stage:Jaime Redfern and Ming Wei Poon
Recreated by:K-na Aguilar
Premiere:28 June 1999, Academy Theatre, Fontys Dance Academy Tilburg
Dancers (2000):Floor de Best, Fleur Hagemans, Marijke Koekkoek, Dimfy Koolen, Elisabeth Lambeck, Nicolijn Vlaanderen (Fontys Dansacademie, Tilburg, Netherlands)
Dancers (2004):Andy Cai, Dapheny Chen, Jenifer V Baldono, Ednah Luah, Shanti Ann Gomes, Emily Xu, Elizabeth Zheng (LaSalle Theater, Goodman Street, Singapore)
Duration:15 Minutes