Nieuws Vacatures Galerie Agenda Links
Plaats ook een persbericht

Bericht Nummer: 16050 Geplaatst op dinsdag 25 september 2007
Bron: De bijzondere internationale coproductie PaRaDIsE… a woman? is een dynamisch dansspektakel bestaande uit vier Indonesische, een Japanse en twee Nederlandse performers.

Ballet | DansKlik op het icoontje voor meer informatie
Hoogeveen - Dynamisch internationaal dansspektakel
Hoogeveen - Dynamisch internationaal dansspektakel
rondom Nederlands - Indische theatermakers
Choreografen Gerard Mosterd en Boi G. Sakti overschrijden grenzen in danswereld


Hoogeveen/Jakarta - De bijzondere internationale coproductie PaRaDIsE… a woman? is een dynamisch dansspektakel bestaande uit vier Indonesische, een Japanse en twee Nederlandse performers. De voorstelling is te zien in Theater De Tamboer op zaterdag
13 oktober, om 20.15 uur. Ook is er een workshop georganiseerd. Het is een samenwerking tussen de grootse choreografen Gerard Mosterd en Boi G. Sakti, die beiden Indische roots hebben. Centraal in PaRaDIsE… a woman? staan thema’s als verbondenheid, afzondering, samenhang tussen mensen en de manifestatie van het individu.

De internationale ontmoeting tussen Gerard Mosterd en de Sumatraanse Bessie – Award winnaar Sakti heeft tot een evenwichtige dansshow geleid, waarin de hedendaagse dans van Mosterd overvloeit in het emotionele en vloeiende bewegingsmateriaal van Sakti. In aparte dansen vertellen beide choreografen hun eigen verhaal.Tevens spelen akoestische composities uit de ritmische traditie van West-Sumatra en digitale samples van componist Paul Goodman een belangrijke rol, evenals het werk van multimedia kunstenaar Whilmusvlug. De dansshow start haar tour in Indonesië, Thailand en Maleisië en komt vervolgens naar Nederland.

Grensoverschrijdende workshop
Naast de voorstelling verzorgen beide choreografen zelf een grensoverschrijdende workshop, waarbij Sakti’s pentjak silat-stijl gecombineerd wordt met eigentijdse, interculturele danselementen van Mosterd. De workshop vormt een fysiek en mentaal geheel van ongebruikelijke bewegingskunsten. De workshop betreft twee uur en is te volgen door jong en oud, voor zowel professionals als amateurs. Zelfs liefhebbers voor vecht - en verdedigingssporten kunnen hun hart ophalen.
Mensen die een kaartje kopen of hebben gereserveerd voor de voorstelling, mogen gratis naar de workshop. De workshop duurt anderhalf tot twee uur en begint om 14.30 uur in De Tamboer.


Deze website is gebouwd en wordt onderhouden door DubbelSterk Website bouwers.
 dit bericht bewerken
teller website
Sinds 21-11-2006
| CultuurNet |