Kantor Pos

South Borneo Art Festival

14 & 16 November 2018

Voorstelling

KETUK TILU

Data

28 november 2018
29 november 2018

Theater

Kalimantan Selatan
Indonesië

Geschiedenis van het Zuid-Borneo Art Festival

SBAF 2018 begon als een jaarlijks evenement van kunstvoorstellingen op de verjaardag van Kita Theater, Zuid-Kalimantan – elke 12 december. Het evenement werd georganiseerd door verschillende kunstgemeenschappen in heel Zuid-Kalimantan uit te nodigen om op te treden als verjaardagscadeau voor Kita Theater. Het evenement vindt meestal plaats in het Zuid-Kalimantan Cultureel Park.

De uitvoering van culturele kunst die destijds werd opgevoerd, bijvoorbeeld poëzielezing, dans, muziek, theater, kunstinstallatie en andere culturele kunst uit Zuid-Kalimantan. Het evenement wordt van jaar tot jaar herhaald met verschillende vernieuwingsinspanningen: begonnen als een gewoon optreden, daarna uitgegroeid tot een festival met nationale dekking – met artiesten van buiten Kalimantan, bijvoorbeeld Jakarta (Institut Kesenian Jakarta), Yogyakarta, Bandung, Maleisië, Frankrijk, enz.

Niet alleen culturele kunstvoorstellingen die een integraal onderdeel zijn geworden van het jaarlijkse evenement, maar ook kunstworkshops. In het jaar 2017 heeft het evenement zich ontwikkeld omdat het bredere activiteiten, artistieke kwaliteit en het sociale leven omvatte. De ontwikkeling vond plaats dankzij de steun van een figuur die zich grote zorgen maakt over culturele kunst en voorstelt om het evenement te houden op Kiram Hill, de heer H. Sahbirin Noor. Vanwege de stimulans en aanmoediging van de figuur, werd dit evenement vervolgens “South Borneo Art Festival” genoemd. En in dit jaar zou SBAF 2018 kunstexposanten en culturele optredens uit Zuid-Kalimantan, Nusantara (Indonesië) en het buitenland betrekken.

Hopelijk hebben we door de implementatie van SBAF bijgedragen aan de ontwikkeling van de kunst- en sociale ondernemers van Zuid-Kalimantan. Amen.

Trailer