Kantor Pos

Today’s Stars Of The Russian Ballet

10 juli 2010

Voorstelling

TODAY’S STARS OF THE RUSSIAN BALLET

Data

10 juli 2010

Theater

Manila

TODAY’S STARS OF THE RUSSIAN BALLET

Featuring:Principal Dancers of The Bolshoi Ballet, Marinsky Ballet, and Ukranian National Ballet with Lisa Macuja-Elizalde and Ballet Manila
Dancers:Couple-1 : Jurgita Dronina, Davit Galstyan
Couple-2 : Yana Selina, Mikhail Lobukhin
Couple-3 : Aleksander Zhembrovskyy, Viktoriya Ananyan
Couple-4 : Maria Mishina, Dimitry Zagrebin
Couple-5 : Isaeva Anastasia, Yury Mirov
Performance:July 10, 2010 – 8:00 p.m.  Aliw Theater, Pasay City, Manila, Philippines
Production:Lisa Macuja-Elizalde and Ballet Manila in collaboration with Aleksander Zhembrovskyy and Gerard Mosterd of Kantorpos.nl the Netherlands are proud to present to you this extraordinary selection of today’s young stars of the Russian Ballet.
Tickets:Tickets Available at all Ticketworld outlets, selected National Bookstore branches, Robinsons Department Store (Galleria, Malate, Festival Mall, Metro East, & Starmil Pampanga), and Ayala Center (Greenbelt 1 & Glorietta 1 Cinema Booth) and on Ticketworld website.
Call (+63 2) 891-9999 for inquiries and reservations.

Alle jonge sterdansers zijn meesters in de virtuoze Vaganova-ballettechniek en ze dansen nu in Rusland, zijn van Russische afkomst of woonden en studeerden vroeger in Sovjetrepublieken die verbonden waren met de Russische Federatie. Sommigen dansen nog steeds in Rusland met de beroemde balletten van Mariinsky en Bolshoi; sommige zijn sterren in andere bedrijven.

Het Bolshoi Ballet, het Marinsky Ballet en het Oekraïense Nationale Ballet zijn de hoekstenen van het klassieke balletdansen. Alle gezelschappen zijn gevestigd in Rusland waar de pareltjes van het klassieke ballet – onder andere het Zwanenmeer, Notenkraker, Don Quichot, Doornroosje – vandaan kwamen. Deze drie balletgezelschappen blijven de beste ter wereld.

JURGITA DRONINA

(Voorheen solist bij het Zweedse Royal Ballet en Het Nationale Ballet, nu solist bij National Ballet of Canada)

Werd geboren in Rusland in 1986 03 27 en studeerde af aan de M.K.Ciurlionis Arts School, Vilnius in de voormalige Sovjetrepubliek Litouwen. Later studeerde ze ook aan de Balletacademie van München onder leiding van Konstanze Vernon. In 2005 trad Jurgita toe tot het Koninklijk Zweeds Ballet en sindsdien heeft ze vele hoofdrollen vertolkt. Momenteel is ze soliste bij het Roy al Swedish Ballet (sinds 2005) en soliste bij Het Nationale Ballet (sinds 2010).

DAVID GALSTYAN

(Momenteel solist bij het Ballet du Capitole Toulouse)

Davit Galstyan werd opgeleid in zijn geboorteland, de voormalige Sovjetrepubliek Armenië, aan de School of the National Ballet in Yerevan door Vaganova-instructeurs. In 2001 beëindigde hij zijn opleiding aan de Royal Ballet School in Londen waarna hij danste bij het Birmingham Royal Ballet, waar hij het internationaal geprezen repertoire uitvoerde. Het Ballet du Capitole van Toulouse, geleid door Nanette Glushak, nam hem in dienst en hij maakte al snel promotie door de gelederen. Hij schitterde vooral in de rollen van Basile van Don Quichotte van Nanette Glushak, The Taming of the Shrew (Hortensio) van John Cranko, Thème and Variations en Tchaikovski Pas de Deux van George Balanchine, Sinfonietta van Jiri Kylian, Brel van Ben van Cauwenbergh enz. .

YANA SELINA

(Momenteel solist bij het Mariinsky Ballet. Sint-Petersburg.)

Geboren in Leningrad (nu Sint-Petersburg). Afgestudeerd aan de Vaganova Academie voor Russisch Ballet in 1997 (klas van Marina Vasilieva). In 1997 lid geworden van het Mariinsky Balletgezelschap.

MIKHAIL LOBUKHIN

(Momenteel solist bij het Bolshoi Ballet, Moskou.)

Geboren in Leningrad (Sint-Petersburg). In 2002 voltooide hij zijn opleiding aan de A.Y. Vaganova Academy of Russian Ballet (ARB), een diploma met onderscheiding en een bachelor of arts degree (klas van Boris Bregvadze) en trad in hetzelfde jaar toe tot de Mari insky Theatre Ballet Company waar hij alle grote sterrollen danste in de klassieke, neo -klassiek en modern repertoire.

ALEKSANDR ZHEMBROVSKYY

(momenteel solist van Het Nationale Ballet, Amsterdam)

Werd geboren in Kiev (Oekraïne) op 24 juni 1982. Hij studeerde dans aan de Kiev State Choreographic School. In 2005 trad hij toe tot Het Nationale Ballet en in datzelfde jaar werd hij solist. Hij danste ook bij het Oekraïense Nationale Opera en Ballet Theater, St. Petersburg Klassiek Ballet Theater (Rusland), Bayerisches Staatsballett (Duitsland) en het Sloveense Nationale Opera en Ballet Theater.

VIKTORIYA ANANYAN

(Momenteel solist van Het Nationale Ballet, Amsterdam)

Geboren in Yerevan, Armenië volgde een opleiding aan de Perm Ballet School. Ze danste als soliste bij het Perm Ballet van 2003-2007 voordat ze naar Het Nationale Ballet kwam. Daar danste ze hoofdrollen in balletten van Sir Frederick Ashton, Natalia Makarova en vele anderen. Bij Het Nationale Ballet speelde ze onder meer Swanhilda in Coppelia van Ted Brandsen, Nikya in La Bayadere, Le Corsaire, Balanchine-stukken en vele andere klassieke choreografieën als maar ook nieuwe creaties van Hans van Manen, Krzystof Pastor en Ted Brandsen.

MARIA MISHINA

(Momenteel solist bij het Bolshoi Ballet, Moskou)

Maria Mishina werd beoordeeld als de beste vrouwelijke student op haar klasniveau in de Bolshoi Ballet Academy en ontving een Apogee Merit Scholarship voor zowel het academiejaar 2005/2006 als het academiejaar 2006/2007: het vijfde en zesde jaar van haar opleiding aan de Bolshoi Academy. Ze danste vele hoofdrolspelers in het uitgebreide Bolshoi-repertoire en wordt beschouwd als een levende schat van de jongere generaties Bolshoi-sterren. Als winnares van verschillende gouden medailles op internationale balletwedstrijden is ze een wereldwijd opvallende ballerina begaafd met puur, virtuoos en lyrisch kunstenaarschap. Afgestudeerd aan de Moskouse staatsballetschool in 2009. Haar balletleraar was Katerina Bobrova.

DMITRY ZAGREBIN

(Momenteel solist bij het Bolshoi Ballet, Moskou)

Na zijn afstuderen aan de Moskouse staatsballetschool in 2007 werd Dmitry toegelaten tot de Bolshoi Ballet Comp all. In de paar jaar dat hij bij het Bolshoi werkt heeft Dmitry vele virtuoze hoofdrollen gedanst. Dmitry is een winnaar van internationale balletcompetities in Moskou (eerste plaats en gouden medaille), evenals in de competitie in Varna.

ISAEVA ANASTASIA

(Momenteel solist bij het Jacobson’s Russian State Ballet. Sint-Petersburg)

Prijswinnaar van de Vaganova-Prix International Ballet Competition (Sint-Petersburg, 2006) Prijswinnaar van de International Serge Lifar Competition (Kiev, 2002) Geboren in Kiev (Oekraïne). Ze volgde een opleiding aan de Kiev State Choreography School (klassen van G. M. Pankov en R. A. Khilko) en vervolgens van 2002 tot 2006 aan de Vaganova Academy of Russian Ballet (klassen van Olga Iskand erova en Lyudmila Kovaleva). Vervoegde de Mariinsky Ballet Company in 2006. Toerde met de Mariinsky Ballet Company naar Duitsland, de VS, het VK, Finland, Griekenland, Hong Kong en China.

YURY MIROV

(Momenteel eerste solist van St.-Petersburg Ballet)

1980 Geboren Sint-Petersburg
1990-1998 Vaganova Academie voor Russisch Ballet
1998-2000 Solist SPBT (St.-Petersburg Tachkin-gezelschap)
2000-2006 Eerste solist bij SPBT
2007 Solist van de Eifman Ballet Company
2007-2009 Eerste solist van de St.-Petersburg Ballet Company L.Yakobson (directeur Yuri Petukhov)
Rollen: Het Zwanenmeer – Prins (verschillende hoofdartikelen), Pas-de-Trois, Doornroosje – Prins, Blauwe Vogel, Chopiniana – Yunosha, La Bayadere – Solor, Spartacus – Crassus, Giselle – Albert.

Trailer