Kantor Pos

Unfolding

10 april 2010

Voorstelling

UNFOLDING

Data

10 april 2010

Theater

Erasmus Huis

Unfolding

Een multimediale, fysieke performance van theatermaker Gerard Mosterd. Een reis door het geheugen van een Europees-Aziatisch lichaam.

Een organisme als een gesloten, gekruld blad – in het begin is er geluid en er zijn sporen van licht – verkent langzaam de grond. Voorzichtig wakker wordend, ontvouwen de armen zich abrupt als vleugels in de lucht. Betasten, zoeken, verkennen van de omringende ruimte.

Gerard Mosterd maakt interdisciplinaire, fysieke performances. Hij onderzoekt de tegenstellingen en overeenkomsten tussen het Europese en Aziatische lichaam en zijn stromingen en plaatst de resultaten van deze processen binnen kaders die verband houden met actuele, literaire en autobiografische, Indo-Europese onderwerpen. Zijn producties worden jaarlijks zowel in Nederland als in Azië uitgevoerd. Het Erasmus Huis ondersteunde verschillende tours van zijn werk, waaronder een samenwerkingsproject met Gumarang Sakti in 2007, waaronder de uitvoering van ongeveer 60 workshops en uitvoeringen wereldwijd. Unfolding was een werk in opdracht voor Artgarden 2003 en het Dutch Electronic Music Festival, Hidden Planet, Amsterdam in 2004 en is sinds de conceptie wereldwijd met succes uitgevoerd door verschillende casts.

 

Concept, Choreography:Gerard Mosterd
Dramaturgy:Vera de Vlieger/Barbara Duifjes
Light:Roland van Meel
Music:Paul Goodman
Live Video:Christian Chierego
Photography:Katharina S.R.
Dancers:Julia Mitomi (2008 Finalist – So You Think You Can Dance?)
Speech:Ambassadeur Dr. Nikolaos van Dam – Viering van het 40 jarig bestaan van het Erasmus Huis
Production:Kantorpos.nl
Duration:20 Minutes
Performance:10 April 2010 Erasmus Huis, Jakarta (3 performances) April 10 during the day: Symposium with Mella Jaarsma, Farida Oetoyo Gerard Mustard, FX Harsono, Hadassah Emmerich: “How is your Asian art?”

Trailer