Kantor Pos

Carmina Buruna

28 & 29 februari 2020

Voorstelling

CARMINA BURANA

Data

28-02-2020
29-02-2020

Theater

Odessa
Oekräine

Tickets

Op 28 februari 2019, werd de première van de podiumcantate “Carmina Burana” van Karl Orff gehouden op het podium van het Odessa Opera House. De deelnemers aan de voorstelling waren de operasolisten Alina Vorokh (sopraan), Oleksandr Prokopovych (tenor), Bohdan Panchenko (bariton); ballet dansers Liliia Ivanova, Polina Kalina, Yelizaveta Matvieieva, Anastasiia Rudnieva, Maryna Stryzhakova, Yuliia Temchenko, Roman Kalin, Kostiantyn Leshchynskyi, Kristian Nikulytsia, Viktor Pelykh, Serhii Tkachuk; koor, theaterorkest, kinderkoor “Pearls of Odessa” (Larysa Harbuz) evenals. Dirigent – de chef-dirigent van het theater Viacheslav Chernukho-Volich.

Op 29 februari 2019, vond de tweede première plaats. De sopraanpartij werd uitgevoerd door Alina Druhak, de rest van de deelnemers bleven hetzelfde. De voorstelling werd gedirigeerd door Ihor Chernetskyi.

Gefeliciteerd met de première!
Opera Odessa

Informatie

Music: Carl Orff
Concept / Direction / Choreography / Dramaturgy / Scenography: Gerard Mosterd
Orchestra, choir, ballet and solo singers (150 employees): National Opera & Ballet of Ukraine, Odessa
Alina Vorokh / Alina Druhak (soprano), Oleksandr Prokopovych (tenor), Bohdan Panchenko (baritone)
Dance: Liliia Ivanova, Polina Kalina, Yelizaveta Matvieieva, Anastasiia Rudnieva, Maryna Stryzhakova, Yuliia Temchenko, Roman Kalin, Kostiantyn Leshchynskyi, Kristian Nikulytsia, Viktor Pelykh, Serhii Tkachuk
Conductor: Igor Chernetski / Vyacheslav Chernuho-Volich
Choral Conductor: Valerii Regrut
Children’s choir: Pearls of Odessa – Larissa Garbuz
Assistant choreographer / Repetiteur / Additional co-choreography: Julia Mitomi
Video: Sibe Kokke
Costumes: Nancy Avondts
Light: Vasko Lisic
Decor: Steven Demedts
Co-production: National Opera & Ballet of Ukraine, Odessa, MTSM BV Netherlands, Prima Donna Events Belgium

Trailer

Ongetwijfeld zal “Carmina Burana” een van de beste uitvoeringen van het theaterrepertoire zijn.

Culturemeter.od.ua

Gerard Mosterd nam de productie en choreografie voor zijn rekening en al vanaf het fragment van de repetitie werd duidelijk: eindelijk, op het podium in Odessa, zal de muziek van Orff adequaat worden weerspiegeld in moderne, nogal complexe en expressieve choreografie.

Usionline.com

De tweede productie, opgedragen aan het 125-jarig bestaan ​​van de componist, is geen vernieuwde, maar een compleet nieuwe versie. En toegegeven, deze is succesvoller dan de vorige. Niet in de laatste plaats natuurlijk omdat de regisseur (choreograaf en regisseur) Gerard Mosterd niet probeerde een soort eigen verhaal te verzinnen, maar het plan van de auteur, de muziek, volgde en een hymne creëerde voor de steeds veranderende Lot. Moderne choreografie, ongelooflijke plasticiteit blijft de kijker fascineren. Van het optreden van de solisten en het corps de ballet wist de regisseur praktische juweeltjes te maken.

Viknaodessa