Kantor Pos

Doornroosje

15, 17, 18 en 19 December 2019

Voorstelling

DOORNROOSJE

Data

15-12-2019
17-12-2019
18-12-2019
23-12-2019

Theater

De Meerse Hoofddorp
Cultureel Centrum Hasselt
Kunstlinie Almere Flevoland
Luxor Rotterdam

Tickets

Doornroosje

Tsjaikovsky’s meesterwerk
Betoverend sprookjesballet voor alle leeftijden

Het beroemde Russische Keizerlijke Ballet uit Sint Petersburg kreeg van Tsaar Alexander Romanov III in 1890 opdracht om een groots, onvergetelijk sprookjesballet te ontwerpen op nieuwe muziek van Pjotr Iljitsch Tsjaikovski. Met choreografie van de Franse balletmeester Marius Petipa.

Inmiddels is dit meesterwerk, “Doornroosje” (The Sleeping Beauty/ Spiashchaja krasavitsa) wereldbekend. Het Nationale Ballet van Oekraïne Odessa brengt deze kolossale droomvoorstelling, een betoverende ervaring voor de hele familie in een vernieuwde versie in de maand december naar onze Nederlandse theaters. Wees er snel bij want er zijn slechts enkele voorstellingen!

Het Nationale Ballet van Oekraïne zetelt in een van de oudste en mooiste opera en ballethuizen van Europa. Het gezelschap heeft een internationale reputatie vanwege haar indrukwekkende ensemble, brilliante solisten en hartstochtelijke ensceneringen. Voor het eerst krijgt het Nederlandse publiek de kans om te genieten van de verbluffende kwaliteit die deze voorstelling zo onweerstaanbaar maakt.

Choreografie van Marius Petipa (Konstantin Sergeev en Fyodor Lopukhov)
Gebaseerd op het gelijknamige sprookje van Charles Perrault

Productie met 120 medewerkers
Balletensemble, topsolisten, met jong talent van de nationale Oekraïense dansacademie begeleid door het grote orkest van de Nationale Opera van Oekraïne.